Thursday, June 16, 2011

KeLuArAN BuMIPuTeRa YanG TerBaIk Dr PaHanG

kali ini saya ingin berkongsi bersama anda antara pengusaha industri kecil sederhana( iks) yang mengusahakan produk makanan ringan dan kuih-muih tradisional. bermula dari bawah pengusaha yang berusia 32 tahun ini menceburi bidang makanan telah mendorong beliau( kakak) membuka sebuah bengkel sendiri dan memasarkan produk di kedainya sendiri. kata orang setiap usaha berlandaskan ketekunan akan membawa kepada kejayaan dalam kehidupan mereka.

antara produk terbaik dari keluaran usahawan ini adalah maruku tradisional yang mendapat permintaan tinggi dalam kalangan pembeli. selain itu beliau juga mendapat tempahan yang tinggi dari pejabat kerajaan sekitar daerah, utk majlis perkahwinan, hamper dan pelbagai lagi.

pada hari perayaan pula, tempahan untuk pelbagai jenis kuih seperti almolondon, tat nenas, kerepek yg pelbagai dan lain-lain kuih mengikut permintaan pembeli.bagi mereka yang sudah biasa akan terus datang ke bengkel yang berada di bandar maran untuk melihat sendiri cara pembuatan makanan ringan ini beroperasi.

pekerja telah diberikan pendedahan terhadap penjagaan pembersihan, prosedur pembuatan makanan dan lain-lain maklumat berhubung etika dan sentiasa menjaga kebersihan sepanjang menjalankan tugas. jika berkesempatan singgahlah di k-shoopes hentian rehat RNR gambang barat kedai no 15 laluan utama kuantan ke kuala lumpur,

kepada pemborong, pengusaha dan pembeli, jika berminat anda boleh terus berurusan dengan beliau:
untuk sebarang tempahan dan pertanyaan
boleh terus menghubungi

No comments:

Post a Comment